‘Alive and Clicking’: Cor Kes, Lux Photography werkt voor  bedrijven

 

Hij is vooral bekend als persfotograaf, maar Cor Kes doet veel meer. In al die jaren dat hij werkzaam is in de fotografie
bouwde hij verschillende disciplines gedegen uit.
De vriendelijke Volendammer is in alles een ambachtsman, iemand die niet rust voordat het eindresultaat perfect is.

 

Zeer breed

Zijn werkzaamheden beslaan een breed pallet. "Globaal gezegd maak ik pers- en publiciteitsfoto's."
In de praktijk bestaat dat uit werk voor tijdschriften en bladen, fotografie voor bedrijven, waaronder studio productfotografie voor folders, brochures, websites en beeldschermen in de openbare ruimte, aangeduid als narrowcasting."
Zijn studio is relatief klein maar groot genoeg voor bovenstaande activiteiten.
Alles is aanwezig om de commerciële markt goed te kunnen bedienen. "Uiteraard werk ik ook op locatie voor onder andere zakelijke portretten en profielfoto's geschikt voor social media."

Bescheiden Volendammer

Gevraagd naar zijn specifieke kwaliteiten, blijft het antwoord even hangen. Cor is bescheiden en heeft het niet graag over zichzelf. Toch duikt gaandeweg het gesprek een beeld op van een bevlogen ondernemer. Iemand die niet tevreden is met minder dan het beste. Een eigenschap die je bij veel Volendammers terugziet. Geen genoegen nemen met 99% is het niet-uitgesproken motto van Cor. Een echte vakman die de afwerking van zijn foto's minstens zo belangrijk vindt als de met zorg gemaakte beelden. "Daar gaat bij mij ook heel veel aandacht naar toe." Een gemoedelijk mens ook, toegankelijk met humor en zelfspot.

 

Je dag vliegt om

Zijn werkterrein is de regio Waterland. Maar ook in de rest van de provincie kun je hem tegen komen. Met verschillende opdrachtgevers zien zijn dagen er dan ook afwisselend uit. "Gisterochtend bijvoorbeeld, maakte ik de laatste opname van een foto-opdracht voor een ledenblad. Iemand op de fiets bij de pont in Amsterdam-noord. Eerst een fiets regelen, ophalen en terugbrengen, reizen fotografie en afwerking. Daarna weer in touw voor een ander tijdschrift en de studio in om alles goed af te leveren. De dag vliegt vaak om."


Service

"Waar andere mensen zeggen: het is goed zo, ga ik toch altijd nog een stapje verder", vertelt hij even later, met een kleine zucht.

 

In de prut

Al pratend merk je dat de fotograaf zeer behept is met technische bagage en kennis. Via zijn jarenlange lidmaatschap van de beroepsvereniging Dupho, vakstudies en zelfstudie is hij breed georiënteerd. Een ware vakman die plezier heeft in de diversiteit die het werk hem biedt. "Zo sta je met je schoenen in de prut bij een bouwplaats, zo ben je in de studio heel precies bezig om een product perfect uit te lichten en in beeld te brengen."

 

Trots

Trots is hij wanneer hij langs een gebouw loopt en daarop zijn foto op enorme posters ziet afgedrukt. "Dat geldt ook nog altijd wanneer je je foto terugziet in een publicatie. Neem nu die foto op de voorpagina van de laatste Stadskrant. Op het moment dat ik het Fort van Edam binnenloop heb ik het eindplaatje al in mijn hoofd." Enscenering en creativiteit, weer twee positieve aspecten van de mens en fotograaf Cor Kes.

 

Betrouwbaar

Veel is hij op pad maar altijd bereikbaar. "Mensen kunnen van me op aan. Als ik me aan iets verbind dan sta ik er voor 100% achter"

 

Samenwerken

"Mijn fotografie kan ook een vervolg krijgen. Ik werk nauw samen met vormgevers, drukkers en tekstschrijvers-ieder zijn vak-zodat, indien gewenst er een totaalproduct geboden.


bron: www.stadskrant.net
ook interessant: https://www.groot-waterland.nl/